AKCE: Registrujte se a SLEVA 5% je Vaše!

Nejlepší odvlhčovače

Odvlhčovače jsou důležité pro zdravé a pohodlné vnitřní prostředí. Jsou významné v rámci prevence v boji s vlhkostí, plísněmi a roztoči. Podle velikosti prostoru a podmínek použití je můžeme rozdělit na více kategorií, které si blíže představíme a které vám mohou pomoci při výběru toho správné odvlhčovače.
Nejčastější jsou kondenzační odvlhčovače fungující na bázi ochlazení nasátého vzduchu, jehož vlhkost se kondenzuje v těle odvlhčovače. Druhou a o poznání specifičtější skupinou odvlhčovačů jsou adsorpční odvhlčovače. Ty oproti kondenzačním odvlhčovačům umožňují provoz i v teplotách pod bodem mrazu. Pojďme si o odvlhčovačích říct více.

 

Odvlhčovače pro domácnost a kancelář

Specifikem odvlhčovačů pro domácnost a kancelář je kromě požadavku na lepší vzduch, také řada jiných vlastností. Mezi ně patří především nízká hmotnost, snadná manipulace a obsluha, estetika a především nízká hlučnost při provozu. Používají se obvykle v bytech, garážích, sklepech, knihovnách, koupelnách a na jiných místech v interiéru.

Rozdělit se dají podle kapacity vlhkosti, které jsou schopné za určitý čas pojmout a také podle velikosti prostoru, který mají zbavit vlhkosti. Pro běžnou domácnost doporučujeme například model DH 712P, pro větší prostory je pak možné použít model DH 720P. Oba spojuje atraktivní vzhled a filtr s aktivním uhlíkem, který odstraňuje nepříjemné pachy.

Kompaktní odvlhčovače pro profesionály

Pro profesionální použití jsou prioritou jiné parametry. Primárně se hledí na možnost nepřetržitého provozu, odolnost, vysoký výkon nebo možnost napojení čerpadla kondenzátu. Tam, kde není možné použít velké stroje, přichází na řadu profesionální kompaktní odvlhčovače, které jsou designované pro nejlepší poměr velikosti a výkonu.

Kompaktní odvlhčovače nachází své místo především ve stavebnictví nebo u menších řemeslníků a živnostníků. Vrcholným modelem v této kategorii je v naší nabídce víceúčelový odvlhčovač DH 792, který je i přes svou váhu 60 kg velmi mobilní díky zabudovaným kolečkům a nabízí prvotřídní výkon.

Profesionální velkokapacitní odvlhčovače

Kde nestačí kompaktní provedení, tam přichází na řadu profesionální velkokapacitní odvlhčovače. Jsou určené pro náročné podmínky a velké prostory jakými mohou být sklady či průmyslové haly a provozy. Vynikají vysokou kondenzační kapacitou, vysokým výkonem a funkcemi pro dlouhodobé používání. 

Vynikajícím strojem, který můžeme doporučit na poli velkokapacitních odvlhčovačů, je model DH7160 s kontinuálním odvodem kondenzátu.

Adsorpční odvlhčovače

Jak již bylo řečeno, adsorpční odvlhčovače najdou uplatnění v různých provozech, ve kterých je běžné setkávání s nízkými teplotami (farmacie, chemický průmysl, mrazírny, chladírny apod.)

Nejlepším strojem s technologií adsorpce je u nás ASE 300 od Master. Dosahuje výborných výsledků při vysoušení při extrémně nízkých hodnotách vlhkosti i nízkých teplotách. Navíc má nižší hlučnost díky absenci kompresoru a chladiva.

Shrnutí

Specifické situace vyžadují specifické typy a parametry odvlhčovačů. V tomto článku jsme si představili jejich základní dělení, které vám pomůže v orientaci při hledání toho pravého. Pokud si nejste jistí, rádi vám s výběrem poradíme. Případně si můžete některé druhy odvlhčovačů zapůjčit v naší půjčovně, abyste si byli jistí, že si následně při nákupu vyberete správně.