AKCE: Registrujte se a SLEVA 5% je Vaše!

Záložní generátory

Význam záložních generátorů spočívá v zajištění nepřetržité dodávky elektrické energie domácnostem a firmám v situacích jako je výpadek proudu, povodeň apod. do doby, než dojde k obnovení dodávek v síti.

Slouží také různým institucím při specifických provozních požadavcích. Patřit mezi ně mohou kromě firem a průmyslových objektů například nemocnice a další instituce, kde je nepřetržitá dodávka elektrické energie stěžejní pro udržení provozuschopnosti. Velmi často se se záložními zdroji setkáte také horských chatách, kde je zvýšené riziko výpadků elektrického proudu.V naší nabídce najdete ty nejlepší záložní benzínové jednofázové a třífázové generátory od české značky MEDVED. Kromě jejich prodeje se jakožto autorizovaní prodejci zabýváme také záručním a pozáručním servisem.

 

Jednofázové záložní generátory

Jednofázové generátory slouží pouze pro napájení jednofázových spotřebičů, které v praxi poznáte tak, že jsou vybavené klasickou zástrčkou. Podle způsobu startu a zapojení do provozu se dělí na poloautomatické a automatické. Oba typy vynikají nízkými servisními náklady a kompaktními rozměry.

Poloautomatické záložní generátory potřebují pro svůj start externí impuls přímo na těle generátoru nebo pomocí vzdáleného startu. Jejich hlavní výhodou je, že k připojení do zátěže dochází opožděně až po zahřátí motoru, což výrazně prodlužuje jeho živnost a zvyšuje spolehlivost připojení. Vynikají také snadnou obsluhou a možností pružné reakce. Vrcholem této kategorie v naší nabídce je model Arctos 20000 V AVR PDM s regulací napájení citlivých spotřebičů a elektroniky. 

Automatické záložní generátory se v případě výpadku sítě samy nastartují a připojí při detekci výpadku proudu, což zajišťuje nepřetržitou elektrickou energii bez nutnosti manuálního zásahu. Jsou vhodné jako záloha pro firmy, menší výroby, rodinné domy, serverovny a ve všech dalších případech, kdy je nutné nepřetržitě pohánět běžnou elektroniku. I v tomto případě vyniká model řady Arctos 20000 v provedení V AVR ATS, který se od své poloautomatické verze liší právě automatickou jednotkou a integrovaným bezobslužným startérem.

Třífázové záložní generátory

Třífázové záložní generátory dokážou pohánět jednofázové i třífázové spotřebiče. Třífázové generátory naleznou své místo nejčastěji v průmyslových aplikacích a rodinných domech díky vysoké flexibilitě a výkonu.

V této oblasti vynikají záložní zdroje řady Grizzli, obzvláště pak typ 27000 V CCL EFI ATS. Je to nejvýkonnější benzínová elektrocentrála na českém trhu, navíc s elektronicky řízeným karburátorem pro snadný start a minimální časovou prodlevu, navíc při úspoře paliva.

Jak si vybrat záložní generátor

Hlavním parametrem, podle kterého byste se měli při výběru záložního generátoru řídit, je potřebný výkon. Ten vypočítáte tak, že sečtete příkon všech důležitých zařízení, která musí během výpadku zůstat v provozu. K výsledku přičtěte rezervu cca 20 % a měli byste znát orientační výkon požadovaného generátoru.

Dále může také technické provedení, příslušenství nebo náročnost údržby či možnost servisu. To u nás není problém, protože jsme autorizovanými prodejci značky MEDVED a provádíme záruční a pozáruční opravy všech elektrocentrál této značky.

Shrnutí

Výběr správného typu záložního generátoru záleží na individuálních potřebách a požadavcích. Požadovaný typ spouštění, maximální výkon a konkrétní aplikace hrají velkou roli. U nás v GEORGE Technika vám s výběrem rádi pomůžeme, abyste měli jistotu, že vás vybraný záložního generátor v kritické situaci podrží.